Professionals in het veld worden op verschillende manier ondersteund bij de invoering en toepassing van de Kódigo di Protekshon, onder andere door het aanstellen van Supervisoren di Kódigo, het organiseren van trainingen, workshops en informatiesessies.

Supervisoren di kódigo

De supervisor di kódigo is binnen een organisatie specialist op het gebied van kindermishandeling en relationeel geweld en ondersteunt collega’s bij het opstarten en toepassen van alle stappen van de Kódigo di Protekshon. Elke organisatie die wettelijk verplicht is om met de Kódigo di Protekshon te gaan werken heeft minimaal één supervisor di kódigo ter beschikking.

Trainingen, workshops en informatiesessies

Train de trainer supervisoren di kódigo

Van 8 – 11 april 2024 wordt door de Landelijke Vereniging Aandachtsfunctionarissen Kindermishandeling en Relationeel Geweld (LVAK) een vervolgtraining voor 15 geselecteerde trainers supervisoren di kódigo verzorgd op Curaçao.

Training supervisoren di kódigo

In april/mei 2024 worden de eerste groepen supervisoren door middel van een driedaagse training door de trainers supervisoren di kֶódigo voorbereid op hun rol als supervisor.

Overlegtafel: Wat is kindermishandeling

In maart/april 2024 worden interactieve informatiesessies georganiseerd voor professionals binnen de domeinen welzijn, onderwijs, gezondheid en veiligheid om een gemeenschappelijke beeld te realiseren over kindermishandeling, waardoor casussen beter gesignaleerd kunnen worden.

Overlegtafel: Wat is relationeel geweld

In maart/april 2024 worden interactieve informatiesessies georganiseerd voor professionals binnen de domeinen welzijn, onderwijs, gezondheid en veiligheid om een gemeenschappelijk beeld te realiseren over relationeel geweld, waardoor casussen beter gesignaleerd kunnen worden.